fredag, september 26, 2008

NFC-sushi

På lunchen idag åt vi sushi. Beställningarna gick till så att man plockade små plastbrickor, som såg ut som spelmarker, märkta med en typ av sushi, från ett ställ, där det stod vad varje bit kostade, och la på ett fat på disken. Itamen plockade upp brickorna, levererade bitarna, och la brickorna i en skål bredvid fatet. När man ätit färdigt tog man sina brickor ur skålen och lämnade dem i en hög på disken i kassan. Där svepte kassörskan över brickorna med en läsare som sedan visade hur många bitar av varje man ätit, vad de kostade, och hur mycket summan blev. Var och en av brickorna innehöll nämligen ett litet RFID-chip som läsaren trådlöst läste av och vips så var allt klart.

Är dethär Japan jag är i, eller helt enkelt Framtiden?

3 kommentarer:

 1. Ooooh, det är framtiden! Det är det! Bladerunner nästa!

  SvaraRadera
 2. Det e 7 timmar in i framtiden om man jämför med sverige.... 8 sen när swe slutat daylight savea... ibland känner ja mig så Victoria Silvstedt... o inte bara om ja jämför mina bröst med japanskors..

  SvaraRadera
 3. grymme! vi åt på ett ställe med det kanske ännu mer finurliga systemet att ha olikfärgade tallrikar och sen ställa alla i en mackapär som räknade ut vad det skulle kosta. eller så har jag bara föreställt mig det sista men det skulle ju vara den bästa lösningen, speciellt om den sen diskade dem också.

  fast RFID-tags är ju förstås en mer omständig och alltså bättre framtidslösning!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.