söndag, september 21, 2008

T-shirtmode

Eftersom jag inte varit snabb nog med kameran så får jag nöja mig med att beskriva det märkliga t-shirtmodet som härskar här. Det verkar, för mitt otränade öga, som om t-shirts är ganska ute. Unga människor verkar oftare ha någonslags skjortor eller blusar, i alla fall i de områden jag rör mig i just nu. Det verkar som om det kan ändras ganska mycket beroende på stadsdel. Emmellertid verkar t-shirtar ha funnit sig en plats i den äldre generationens hjärtan, och speciellt lite äldre kvinnor verkar tycka att de är praktiska. Men så var det ju detdär med engelskan.

I förrgår såg jag en kvinna i 85-årsåldern, pigg men krum och gåendes med stora bekymmer och två käppar med en svart t-shirt med texten "Get it while you still can". Det värmde mitt hjärta.

I går, i Shinagawa, susade en kvinna i 60-årsåldern, med silverman, kavat om mig. På hennes bröst stod det "I juicy". Och för all del, det kanske är jag som har snuskig fantasi och misstolkar henne, men i så fall undrar jag vad det var som egentligen avsågs. Eller också menar hon precis det jag tror att tröjan avser.

2 kommentarer:

  1. haha, bästa tischan jag har sett: en tjock mongotant i permobil med en tischa där det stod "LEDIG". välkommen till japan förresten, ellevahettere!

    SvaraRadera
  2. (d va ju ironi då, permon var ju upptagen)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.