lördag, september 27, 2008

Ginko

Ginko anses vara ett så kallat "levande fossil", och finns i Sverige, bland annat i Trelleborg. I Japan blir träden däremot betydligt större och vackrare och används ganska flitigt, kanske beroende på att det på ett enastående sätt står emot luftföroreningar.

Ginko är ett alledeles eget sorts träd, men anses vara nära släkt med barrträd - något som genast inses när man tittar närmare på de gröna utväxterna på deras grenar.

...NOT!

7 kommentarer:

 1. Ginko Biloba finns ocksa i Kalmar stadspark!!!

  SvaraRadera
 2. Minsann. Och jag som trodde att jag visade något exotiskt. Nu visar det sig att det finns både i Trelleborg och i Kalmar. Finns det ännu längre norrut?

  SvaraRadera
 3. Det ska vara om seniorscouterna i Kalmar drar ivag norrut - det heter ju "Ginko Biloba" (fniss fran ett knasigt tangentbord!)
  Elizabeth (som star som anonym tidigare

  SvaraRadera
 4. Inte "det" - DE heter Ginko Biloba!
  Forlat felskrivningen

  SvaraRadera
 5. det heter tom GINKGO biloba ;)
  Tar du bilder när de blir gula också? Nog ett av mina favvoträd på hösten. Det finns dessutom några träd i Malmö. har du missat dem?

  SvaraRadera
 6. Det är ett tämligen vanligt träd som inte är så härdigt i Sverige men ändå rätt utbrett. Växtsättet blir dock inte alls i Sverige som i tex Japan. Det används som stadsträd ganska ofta men återfinns även i parker. Sade landskapsarkitekten...

  SvaraRadera
 7. Jag har helt missat alla ginko som verkar finnas överallt i hela min del av Sverige. Men jag lovar att ta vackra bilder på de stora ginko i Ueno-koen när de blir gula. Och även om jag tycker att ginkgo är en läcker stavning så kommer jag att fortsätta använda den i Sverige mer etablerade ginko. Pilutta fröken Poll. ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.