tisdag, september 23, 2008

Kamera

Jag börjar inse att det inte håller att springa omkring och ta bilder till denhär bloggen med en mobiltelefonkamera. Den ser inte alls vad jag ser och dessutom ser den det den ser med en kisning. Jag behöver en ordentlig kamera, och jag vill ha tips om vad jag ska skaffa. Det ska vara en digital systemkamera. Det ska inte vara en proffsmodell, men den ska vara värd besväret. Den ska ha lite zoom och lite vidvinkel och ganska många men inte löjligt många megapixlar. Är det någon som har några tips?

1 kommentar:

 1. Det svåra valet står framförallt mellan vikt och prestanda. Ju bättre desto tyngre, och därmed jobbigare att släpa omkring på.

  Jag köpte faktiskt en Nikon D90 i fredags, och den är jag helt kär i. Top-of-the-line bland de kameror som riktar sig till entusiastiska amatörer. Släpptes i europa och USA förra veckan.

  Den kamera den ersätter, Nikon D80, är allmänt extremt omtyckt, och nu när D90 har kommit sjunker priset på D80 sannolikt rejält.

  Gå och provhåll ett par Canon och ett par Nikon, vilka som ligger bra i handen är väldigt individuellt. Personligen tycker jag inte att Canon är bekväma, men annars brukar de vara populära bland folk som precis som vi har små händer.

  Om du skulle bestämma dig för att du vill ha en mindre (och billigare) kamera än en 'riktig' systemkamera så är jag otroligt nöjd med den Panasonic FZ18 jag använt det senaste året.

  Visserligen fast optik, men 18 ggr optisk zoom, bildstabilisering och hela köret. Hade den bara haft uttag för extern blixt hade jag nog inte bytt upp mig.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.