onsdag, oktober 22, 2008

Mänskliga maskiner

Bankomaterna här är lite mer kompetenta än motvarande maskiner i Sverige. Man kan göra insättningar i både sedlar och mynt och man kan mata in sin bankbok och få den uppdaterad automatiskt. Blir den full matas den ut och maskinen fortsätter automatiskt att skriva i en ny bok, som sedan matas ut.

Matar man in bankboken på fel sätt så ber maskinen så hemskt mycket om ursäkt för att den misslyckats skriva i boken, och bugar sig på tillbörligt sätt:
Jag trodde här att gränsen för maskinellt förmänskligande var nådd. Så icke fallet.

När jag sedan ville ta ut pengar så meddelade maskinen att den ville ha övertidsersättning eftersom den var tvungen att arbeta på en lördag. Nå, eftersom den bad så artigt och bugade så underdånigt lät jag den få det.

7 kommentarer:

 1. Hej Andreas!
  Min mamma skickade länken till din blogg. Så kul betraktelser du gör! Du har härmed en ny daglig läsare. :-)
  So long!

  SvaraRadera
 2. Hej, Mia!
  Vad kul att se dig här! Välkommen! Hoppas du vill komma och hälsa på vid tillfälle!

  SvaraRadera
 3. haha! dvärgarna inuti bankomaterna har kommit på ett nytt money making scheme. alla bara "hihi vad gulligt, en maskin som vill ha dricks!" och så sitter det en liten karl där inne och bara "heh heh... föga anar de att det är en underbetald människa som får deras pengar och inte en internationell bank!"

  SvaraRadera
 4. Hej Andreas Tommie bakom tgbordet,kul att du tar så mycketbilder o kommenterar dessa.verkar som du trivs bra i din nya miljö. Här i Kalmar är det som vanligt en sen okt dag tycker JAG
  Kommer att titta in emellanåt
  Ha det så bra

  SvaraRadera
 5. Hej, Tommie! Vad kul att se dig här. Du är självklart varmt välkommen att läsa och kommentera!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.