onsdag, juli 01, 2009

Olycka

På väg till Roppongi härom veckan så passerade jag Hiroo och såg en fantastisk bild i skymningsljuset - en vy, en scen - som jag visste att jag skulle bli tvungen att återvända bättre utrustad för att dokumentera. Sedan dess har jag missat en del chanser och letat efter ett tillfälle, och så idag gick jag dit i skymningen släpandes på stativ och objektiv och dativ och ackusativ och allt annat jag kunde tänkas behöva. Jag riggade upp alltihopa och tog en testbild, och kontrollerade skärpan på displayen - men vafalls?

Strax ovanför mitten på bilden är det en grön fläck. Jag tar en bild till - samma sak. Är det skräp på objektivet? Jag kollar - nej, jag kan inte se något. Jag tar av objektivet och bränner av en exponering mot en vit vägg utan något objektiv alls. Samma fläck på samma ställe.

Nu är ju min kamera utrustad med en dammborttagningsfunktion, så jag kör den. Fläcken är kvar. Jag kör dammsensorprogrammet, men det hittar inget. Jag genomför en pixelmappning - utan resultat.

Nu är min kamera således inlämnad på lagning. Jag tänker med fasa på Ylwie-chan som har haft sin kamera på lagning i tre månader. Man lovade mig att det bara skulle ta tre veckor. Fan tro't.

Nå - det är regnsäsong, och kameran är inte helt användbar just nu på grund av det. Låt oss hoppas att den kommer tillbaka snart.

2 kommentarer:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.