torsdag, januari 08, 2009

Steve Ballmers såsfantasier

Microsofts motsvarighet till iPod, som nästan ingen i Sverige har hört talas om, eftersom den har ett namn som är praktiskt taget osäljbart eftersom det får oss att tänka på julkalendern från 1991, heter Zune. I vanlig ordning vad gäller Apple mot MS så är Zune, jämfört med iPod, en mer kapabel och mindre användbar produkt.

Zune har bland annat trådlöst nätverk, vilket gör att man kan flytta saker mellan olika Zune-enheter under vissa begränsade förutsättningar som i praktiken gör att du bara kan skicka bilder du själv har tagit. Det hade ju varit ett trevligt sätt att använda saken, om det inte, återigen, hade varit för namnet. MS har valt att kalla den här teknologin "squirting", "sprutning". Jag menar - oavsett vilka referensramar man har så blir det bara äckligt.
Bild föreställande Steve Ballmer av Dan Smith från Wikimedia commonsDen som efter detta inte har fått nog av sliskiga referenser från MS, vars CEO Steve Ballmer verkligen personifierar sinnebilden av "ful gubbe" kan sedan njuta av samme Ballmers citat från nyss på CES, när han skyter om Windows, klippt från engadget, min översättning:

"PCs enabled the best apps to work together, more choices in hardware, and Windows helps it work all together. The special sauce of Windows..."

"PCn har låtit de bästa applikationerna arbeta tillsammans, ger fler alternativ bland hårdvara och Windows får alltihopa att fungera tillsammans. Windows speciella sås..."

örk, kletiga gubbe, ta din "speciella sås" och försvinn! Jag föredrar äpplen.

3 kommentarer:

  1. Men osx-kärnan är ju open sauce...?

    SvaraRadera
  2. Jo, men det är ju som med falafel: vill du ha en sås som du känner till innehållsförteckningen på, eller vill du ha "special sås"?

    SvaraRadera
  3. Jag föredrar öppen sås. Dessutom är det rent ljug att Windows har bättre apps. De apps jag gillar på Windows har Apple gjort eller så Finns de för Mac OS X oxå. De ända apps som är riktigt skräp på Mac OS X har M$ gjort.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.