onsdag, januari 28, 2009

KD har inte läst Gömda

Hur kan debatten om samkönade äktenskap pågå samtidigt som debatten om Gömda, och varför är det så få som gör kopplingen?

KD samlar sig och slår vakt om äktenskapet som garanten för en trygg kärnfamiljsuppfostran av alla barn, och hävdar, jo faktiskt, att det bara är inom äktenskapet som barn kan bli till, och att varje sorts uppväxt utanför äktenskapet med exakt en man och exakt en kvinna som föräldrar per definition måste vara inte bara sämre, utan så dåligt att det måste anses bryta mot FNs barnkonvention. Till exempel på newsmill.

Det är ett makalöst öppet hån mot de samkönade par som har barn och som tar väl hand om den och kämpar för att ge dem en trygg uppväxt trots att KD och andra högerextrema krafter försöker göra livet surt för dem. Det är ett än större hån mot de barnen som får en trygg uppväxt i samkönade relationer.

Men dessa hån bleknar mot det flagranta svek detta är mot de barn som växt upp i heterosexuella kärnfamiljer och inte funnit den miljön ett under av trygghet. Jag hade skrivit en lista med exempel på saker som barn utsätts för inom familjen, mitt i KDs heterosexuella kärnfamiljsidyll, men jag raderade den. Jag behöver inte skriva det på någons näsa. Och så var vi tillbaka på Gömda.

Gömda handlar, när lögnerna och rasismen är bortskalade, fortfarande om det råa och skoningslösa våldet som den heterosexuella tvåsamma relationen visat sig vara en utomordentlig grogrund för.

Den statistiskt sett farligaste platsen en kvinna kan befinna sig på är det hem hon delar med en man. I slutändan är det det som KD slår vakt om.

2 kommentarer:

  1. hehe, osynliggör inte du våldet i samkönade relationer nu?

    SvaraRadera
  2. Det skulle vara intressant att se KD lyfta våldet i samkönade relationer som argument mot en jämlik äktenskapslagstiftning.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.