tisdag, januari 13, 2009

Pyjamas

Eftersom kulturen jag lever i, oavsett hur högtstående den är i många andra sammanhang, ännu inte lyckats uppfinna konceptet isolering har jag istället tvingats hänfalla åt desperata och drastiska metoder och skaffat en pyjamas. Välunderrättade läsare kanske kan rätta mig om jag har fel, men jag tror inte att jag har haft en pyjamas sedan lågstadiet.

Jag vill inte påstå att pyjamas är en bra uppfinning. Den har för mig flera uppenbara nackdelar förutom att jag tycker om att sova svalt, men till och med jag har mina begränsningar och det är ganska mycket värt dels att slippa gnugga sina armar och ben tills de får färg och går att röra på nog för att gnugga färg och liv i varandra och dels att, när tillräckligt många armar och ben går att röra på för att jag ska kunna flytta på täcket, slippa lida risk för akut hypotermi.

Det är inte mer än 13 grader i lägenheten när jag vaknar på morgonen.

4 kommentarer:

 1. ah, men det är ju som mitt hus när vi sparar värme (i.e. inte har den på under natten "då man ju ändå inte är vaken". sover i pyjamas, raggsockor och inrullad i en ikea-filt, under täcket. svettas inte ens lite, vilket är oroväckande.

  SvaraRadera
 2. Man sover ju rätt gott i ett kallt rum, men det är inte fel att vira in sig i en fleecefilt och sen ha ett tjockt duntäcke över alltihop ;-)
  Är det möjligen så att vi ska uppfatta inlägget som ett tips på födelsedagspresent?

  SvaraRadera
 3. Jag tror jag nämnt den där sommarstugan utan värme förut... Jag bodde en vinter i Kolmården i en sommarstuga utan värme och isolering. I köket behövde jag inte ha maten i kylskåpet utan kunde ha den framme på bänken. Det var iof tur, för det stod väldigt många skåp och andra stora möbler i onödigt tunga träslag mellan den lilla, lilla arbetsbänken och det stora, stora bulliga kylskåpet (som var i original och inte ett nostalgi-tillverkat nytt...) Jag sov med sju täcken över mig samt två hundar i sängen och fick många mornar slå hål på isen i vattenhinken för att kunna göra kaffe, eftersom det här utspelade sig i en del av landet där det blev vinter med sånt där vitt som singlar ner från himlen dagarna i ända och temperaturer som gör att termometern får använda sig av den där undre delen nedan för nollan.
  Men jag hade en fantastisk utsikt över Bråviken från glasverandan...

  SvaraRadera
 4. Kanske är det så att japanerna egentligen är hypermoderna i det här fallet också. Pyjamas är ju en slags mobil isolering. Dessutom miljövänlig. Det är bara så att vi svennar inte förstår det... Ännu.

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.