onsdag, april 08, 2009

Undervattensmodet är huvudsaken

En stund på dykutfärden häromdagen kändes det som att sitta bredvid catwalken på en modemässa för submarint mode, när den ena fantasifulla undervattenskreationen avlöste den andra i en aldrig sinande ström.

Så, man gick ut enkelt den här dagen i Izu med en klassisk och traditionell solhatt, i enkel utformning och mörka naturtoner, som för tankarna till trädgårsarbete och Maja tittar på naturen.

Den som tror att denna typen av solavvisande mode är det rådande längs den japanska stillahavskusten bedrar sig dock. Betydligt hetare i år är öron. Öronen är återkommande och finns i flera varianter. Spetsiga kattöron är inte ovanligt. Notera speciellt färgmarkeringen av insidan.

Även om kattöron är vanliga så kommer också musöron starkt. Ett matchande garnityr gör helhetsintrycket så slående att kreationen blir något som borde väcka moderskänslor även hos de mest garvade av muränor.

Förutom mus- och kattöron så ser vi också en lite smalare trend: tuppkammen. Tuppkammen ser vi i huvudsak i avvikande, bjärta färger och finns i en variation av storlekar och mer eller mindre aggressiv lutning.

För den tvehågsne finns även alternativet att välja en kombination av tuppkam och öron, som synes, men det alternativet torde vara tillgängligt endast för den som groveligen flunkat sina biologiprov.

På den mjukare sidan ser vi så slutligen Mei, utklädd till kattbuss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.