måndag, augusti 17, 2009

Labyrinth

Tänk om Terry Jones, från Monty Python, skulle skriva ett manus till en sagofilm med troll och häxor, och tänk om Jim Henson och Frank Oz, som gjort mupparna, gör dockorna, och George Lucas producerar alltihop. Tänk sedan vidare att David Bowie får spela trollkungen och dessutom skriva och framföra all musiken.

Det har hänt! Det hände redan 1986! Filmen heter Labyrinth, och det är ju fullkomligt ofattbart att den inte har gått till filmhistorien och är en kultklassiker!

Till man ser den. För sämre smörja har jag nog aldrig sett. Mest har det nog att göra med att Bowie har skrivit alla sex låtarna på en kvart en bakfull söndagsmorgon, är extremt obekväm med att spela mot dockorna, och dessutom springer omkring i ett par fåniga gråa ridbyxor som är så tighta att det syns på vilken sida grenen han lagt pungen respektive snoppen - det är inte ens svårt att se vilken som är vilken.

Faktum är att den till och med är för töntig för att vara kultig. Det är fruktansvärt!

Och jag vet att hälften av alla som läser det här inlägget kommer att säga "Nej, det kan inte stämma, så dålig kan den inte vara!" Skriv upp er i kommentarsfältet här nedan, så ska jag skicka den till er, så får ni se själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.