måndag, augusti 11, 2008

Yoyogi

Yoyogi-parken ligger alldeles intill tågstationen i Harajuku, och innehåller, bland annat, ett stort skogsliknande grönområde som innefattar en kejserlig trädgård som använts av Kejsar Meiji och Kejsarinnan Shoken. I närheten ligger ett shinto-tempel som är helgat till dessas respektive andar. Templet används för namngivningsceremonier och för bröllop.

Det är svårt att förklara känslan av att vara i ett tempel som är så stort. Det finns flera kringbyggda borggårdar och det är inte svårt att föreställa sig storslagna händelser och parader utspela sig på dem. Det kändes inte alls rätt att fotografera innanför templets murar, och trots att många gjorde det valde vi att låta bli. Däremot kunde vi inte låta bli att fotografera de bokstavligt talat sagolika lyktstolparna på gången in mot templet.


Däremot passade vi på att, efter att ha frågat en vakt och fått tillåtelse, fotografera flitigt under vår promenad genom den kejserliga trädgården. I centrum av trädgården ligger ett tehus som Kejsaren lät bygga som present åt Kejsarinnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.