tisdag, mars 30, 2010

Möteskultur

Om jag hade upplevt den japanska möteskulturen så här, vilket jag varken bekräftar eller förnekar, så hade jag inte vågat ge uttryck för det på det sättet min kollega gör, men om jag hade tyckt så, vilket jag alltså fortfarande varken bekräftar eller förnekar, och vågat, vilket jag alltså, i så fall, inte hade, så hade jag i alla fall inte kunnat beskriva det bättre.

söndag, mars 21, 2010

Veckans fågel

Sillakråka

tisdag, mars 16, 2010

Ode till Sverige

För den oinvigde läsaren kan rubriken te sig märklig, men för andra är den fullkomligt självklar. Gäster och sällskap under tio dagar är nu på väg hem. Vi har tittat på de största sevärdheterna i Tokyo och doppat bebisen i Stilla Havet. Bilder kommer så fort jag laddat ur kameran.

söndag, mars 14, 2010

Veckans fågel

Flygande råtta

onsdag, mars 10, 2010

Akryl

tisdag, mars 09, 2010

Betong



söndag, mars 07, 2010

Tokyo by bicycle

I Tokyo cyklar man på trottoaren, mot färdriktningen, mellan fotgängare (som skräckslaget slänger sig undan), allt efter vad som verkar smidigast för att man som cyklist ska ta sig från punkt A till punkt B och eventuellt vidare till punkt C. Detta tänker jag på medan jag på min nyinköpta, begagnade, förhoppningsvis inte allt för nystulna, cykel kryssar mellan förskrämda fotgängare på Amiralsgatans breda trottoarer.

fredag, mars 05, 2010

Vidare om nationalitet och identitet

Eminenta Rikets sal kommenterar, precis som Betraktelser från Japan nyss, också frågor om nationalitet, identitet och mellanöstern, men på detta mer lättsamma och fullkomligt brillianta sätt:

Go Nanna! Go Kringlan!

onsdag, mars 03, 2010

Arkitektur

Ibland pratas det om Tokyos fantastiska arkitektur, och visst är det så att det finns spännande arkitektur här i en utsträckning som förmodligen inte finns någon annan stans i världen. Jag är inte helt säker på att det är en bra sak. Nedan visas ölbryggaren Asahis huvudkontor.


Jo, meningen är alltså att huset likna ett nyupphällt glas öl. Bredvid är något som ska likna en flamma i guld, men av de som bor i närheten kallas för "den gyllene bajskorven".

Smakfullt.

tisdag, mars 02, 2010

Hiroo

Detalj på en tall över dammen i en park i Hiroo. Taget från bron som visas nedan.

måndag, mars 01, 2010

Lill-sakura

Körsbären blommar inte ännu, men plommonen har börjat, och ger en försmak om den kommande sakuran.